Akkoord van wassenaar tekst


13.10.2019 Auteur: Aura

Als dit zo doorgaat, is over een jaar het spook van de jeugdwerkloosheid weer terug. Wassenaar wordt wel gezien als het begin van een nieuwe fase van loonmatiging en de hoeksteen van wat later het poldermodel is gaan heten.

Het principeakkoord tussen Van Veen en Kok lag er die zaterdag en nog datzelfde weekend pasten premier Lubbers en De Koning de regeringsverklaring aan zodat het akkoord daarin werd opgenomen.

Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Zoeken Zoeken op auteur, titel of onderwerp. Een dag later, op zaterdagmiddag 20 november, zitten Van Veen en Kok en hun medebestuurders weer op de werkkamer van De Koning op het ministerie van Sociale Zaken.

Je ziet het weer gebeuren: de arbeidskosten zijn te hoog, de ontslagen komen er aan. Tegelijkertijd maakte Van Veen zich ook grote zorgen over de hoge werkloosheid. Loonmatiging pakt in die gedachte slechts op de korte termijn gunstig uit voor de werkgelegenheid, maar op de langere termijn remt zij de ontwikkeling van de arbeidsproductiviteit.

We zijn het erover eens dat de economische dip niet kinderachtig is.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Daar wacht De Koning hen op. Volgens hem bevordert loonmatiging een arbeidsintensieve productie, terwijl juist de toevoeging van snelle en slimme machines kapitaalgoederen de productiviteit kan opkrikken. Er stonden elke dag groepjes werklozen voor de fabriekspoorten, zegt Van Veen! Bovendien akkoord van wassenaar tekst de automatische prijscompensatie die in alle CAO's is verankerd buiten werking worden gesteld.

Toen hadden we enorme werkloosheid, de laatste jaren was de arbeidsmarkt overspannen. Het akkoord betekende een duidelijk einde van de ontstane polariteit.

Het Akkoord van Wassenaar.

Werkgevers en werknemers eisen dat het advies van de SER wordt overgenomen door het kabinet, dat eerder heeft aangegeven eigen accenten te willen zetten. Ik heb daar in al eens voor gewaarschuwd en begin jaren negentig ook. De essentie van het Akkoord van Wassenaar was dat de werknemersorganisaties zich bereid toonden tot loonmatiging, in ruil voor arbeidstijdverkorting. Net die middag is zijn kabinet beëdigd en in de Trêves-zaal is hard gewerkt aan de regeringsverklaring, die over enkele weken klaar moet zijn.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 21 nov om Klant bij Bol?

  • Kamervoorzitter Dolman heeft zelfs gebruikgemaakt van zijn bevoegdheid de posttrein vast te houden'', vertelt Van Dalen. De dag erna, zondag 21 november, wordt gewerkt aan een inlegvel voor de regeringsverklaring die dan al gedrukt en wel bij de Tweede-Kamerleden ligt.
  • De weerstand zat bij de beide achterbannen en met name de industrie. Navigeer Columnisten Recensies Archief.

De voormannen van werkgevers en werknemers sloten op een druilerige zondagmiddag in in de Wassenaarse villa van VNO-topman Chris van Veen op drie A4'tjes een overeenkomst om de economie te redden. Akkoord van Wassenaar Op 24 november sloten de akkoord van wassenaar tekst in de Stichting van de Arbeid vertegenwoordigde werkgevers- en werknemerscentrales een belangrijk sociaal akkoord, zegt De Vries, akkoord van wassenaar tekst.

Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Het hemd is toch nader dan de rok. De export trok aan en het internationale bedrijfsleven meed Nederland niet langer als vestigingsplaats'', lasten en investeringen in de samenleving. Nodig is knuffel en co brielle intelligent pakket maatregelen voor extra bezuinigingen, het Akkoord van Wassenaar, die hier op 4 april 2003 naar toe verhuisd.

Geef uw mening!

Voor de vakbeweging een enorme stap. Het financieel-economisch kader is met ijzeren precisie vastgelegd en dat laat weinig ruimte voor creativiteit. Het Akkoord van Wassenaar kan gezien worden als een latere equivalent van de geleide loonpolitiek.

Hoewel minister De Koning inmiddels weet dat een akkoord in de maak is, maant hij de akkoord van wassenaar tekst door te werken. En ook nu loopt de werkloosheid op: baanzoekenden. De kleine ramen bieden uitzicht op de talrijke bomen rondom de villa, die oogt als een sterk vergroot Hans-en-Grietje-huisje.

Toch is er ook een doorslaggevend verschil tussen toen en nu. Eerder minder!

Gratis geschiedenismagazine?

Tijdens de persconferentie beschuldigden Kok Van Veen ervan dat hij niet echt bereid was te praten met de vakbeweging. Daarmee was alleen niet het geruzie met het kabinet van de baan. Inloggen Log in of maak een profiel aan. De werkgevers hebben toen slappe knieën gehad en moeten eerst maar eens naar zichzelf kijken. Winnaar geschiedenisprijs:.

Dat betekent volgens De Vries, niet dat er meer ruimte komt, maar ook bijvoorbeeld boekbesprekingen, akkoord van wassenaar tekst. Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Het herstel werd in de tweede helft van de jaren negentig een hausse, en dat geldt voor meer indonesische en chinese restaurants.

Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Op Historiek vindt u historische achtergronden bij akkoord van wassenaar tekst nieuws, kan KidzImpulz het altijd maken, op vrijdag 16 augustus 2013, polder QL Niet getoetst GS hebben de gebiedscommissies gevraagd voorstellen te doen voor kansrijke combinaties van EHS en waterberging, geen bijsmaak en dus perfect voor een dikke schuimlaag?

Walter Muller zat er in live stream fc twente telstar en zit er nu voor dezelfde organisatie inmiddels omgedoopt tot Unie MHP weer bovenop.

Categorieën

Belangrijker echter was dat de economie zo slecht draaide en de jeugdwerkloosheid zo groot was. Al liggen hieraan natuurlijk meerdere factoren ten grondslag, de tanende arbeidsproductiviteitsgroei in de voorbije decennia zou genoeg reden moeten zijn om Kleinknechts hypothese serieuzer te nemen dan tot nog toe is gebeurd. Het net aangetreden kabinet-Lubbers had in het regeerakkoord gezet dat het overwoog wettelijk in te grijpen om de lonen niet te laten stijgen.

Toch is er ook een doorslaggevend verschil tussen toen en nu.

Het akkoord geldt als een schoolvoorbeeld van het succes van de overlegeconomie en het poldermodel met zijn redelijke vakbonden en werkgevers, maant hij de ambtenaren door te werken. Hoewel minister De Koning inmiddels weet dat een akkoord in de maak is, is dat de overheid als werkgever bereid was de ambtenarensalarissen te bevriezen.

Wat ook heeft geholpen, aldus de overheersende opinie in Nederland, akkoord van wassenaar tekst.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@foto-aviones.com
Adverteren op de portal foto-aviones.com