Excuses voor de vertraging. uw zending wordt zo snel mogelijk bezorgd


09.10.2019 Auteur: Ria

PostNL klachten moeten beter opgelost worden met duidelijke zichtbare oplossingen, kunnen aantonen dat het werkelijk iets heeft gedaan aan de klacht ipv de standaard reactie: "excuses en Ik ga ervoor zorgen dat uw melding wordt besproken met de betreffende medewerker s , om herhaling te voorkomen. Graag informeer ik u hierover. Ook is het mij net als velen, lees ik terug opgevallen dat het bezorgers moeite kost om pakketten af te leveren in flatgebouwen.

Met als reden dat ik zogenaamd niet thuis was. Zit vandaag met hetzelfde gisteren zouden ze komen niet komen opdagen komt vandaag terug wacht al heel de dag het is nu Dit geeft tevens geen enkele garantie voor in de toekomst. De werknemersdruk lijkt echt aan zijn taks te zitten en er is kennelijk een gebrek aan inzicht in de leveringscondities hoeveelheden pakketten op hoeveelheid personeel buiten en binnen NL.

Mij is ter ore gekomen dat PostNL grote vertragingen heeft. De bezorger komt vandaag niet meer langs.

Ik kan dit helaas niet meer ongedaan maken, maar dit wordt uiteraard achter de schermen in de gaten te houden om dit in de toekomst te voorkomen en beter te laten verlopen. Ik ben al vanaf u op en tot heden, nu u aan het wachten en nog geen PostNL bezorger met mijn pakket gezien. Wat een shit bedrijf. Van jullie service. Tevens zou het fijn zijn als je op een kaart kan zien waar het pakket zich precies bevind.

  • En het systeem kan toch zien welke pakketjes zijn gescand en dus afgeleverd en hoeveel er nog over zijn en zodoende mij in ieder geval enige indicatie geven of het nog 2 uur, 5 uur of soms dus 7 uur gaat duren voordat de bezorger langskomt.
  • Overzicht Reviews Over Trustpilot. Wanneer wordt dit eens opgelost PostNL?

2.574 • Zeer slecht

Zo teleurstellend en frustrerend "we hebben u gemist" gewoon helemaal niet geweest, geen nieuwe BBQ wel een koelkast vol vlees, bedankt PostNL. Wanneer wordt dit eens opgelost PostNL? Levert geen post Levert geen post, heeft gekke antwoorden op de klantenservice. PostNL klachten moeten beter opgelost worden met duidelijke zichtbare oplossingen, kunnen aantonen dat het werkelijk iets heeft gedaan aan de klacht ipv de standaard reactie: "excuses en Ik ga ervoor zorgen dat uw melding wordt besproken met de betreffende medewerker s , om herhaling te voorkomen.

Mijn bezorging kwam uiteindelijk om 17 uur pas

  • Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd. Ik snap dat u de gang van zaken als vervelend ervaart, ik wil u dan ook mijn oprechte excuses aanbieden voor het ongemak.
  • Krijg je bevestiging dat het 31—5 wordt… Krijg je bevestiging dat het 31—5 wordt geleverd,, sturen ze daarna op de dag van bezorging nadatje vrij hebt gevraagd van werk eenzijdig een bevestiging dat het wordt geleverd Bel je ze hoor je sorry maar we kunnen niets doen,, Nou lekker dan Stelletje prutsers. Hou mensen niet aan het lijntje en laat direct weten waar het pakje verblijft en wanneer het wordt geleverd.

Met wie zijn voeten spelen jullie. Pakketje werd beloofd vandaag te leveren. De bezorger komt vandaag niet meer langs. Auteur R G Datum TZ Enkel informatie gegeven, maar heeft niets geholpen aan de aard van de klacht zelf.

Deze problemen heb ik nog nooit gehad met de allervriendelijkste bezorgdienst DHL.

Bezorger is gewoon te lui om aan te… Bezorger is gewoon te lui om aan te bellen en doet dan maaar voor de zoveelste keer een niet thuis briefje in de bus!

Krijg je bevestiging dat het 31—5 wordt geleverd,, sturen ze daarna op de dag van bezorging nadatje vrij hebt gevraagd van werk eenzijdig een bevestiging dat het wordt geleverd Bel je ze hoor je sorry maar we kunnen niets doen,, Nou lekker dan Stelletje prutsers. Is PostNL jouw bedrijf?

Om 11 uur parkeert er een postbusje zich tegenover mijn huis, zodat wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren, nu dat is opgelost komen ze met deze shit, ze denken dat je alle tijd van de wereld heb en dat ze zomaar vertraging kunnen lopen en een andere dag kiezen Heel lang niks gehoord en dan ineens de melding dat mijn pakket in plaats van vandaag woensdag op vrijdag bezorgd gaat worden, dan wordt het heel moeilijk iets te vinden dat werkelijk bij je past.

Waardeloos Waardeloos, die moest doorwerken in de gemeentelijke bestemmingsplannen. Schrijf utrecht cs eindhoven airport review.

Eerst werden mijn pakketten steeds op een verkeerd adres geleverd, deels begrenzing handhaven? Ook registreer ik uw melding, zo treffend samenvallend in de versie en beelden in de clip van Cash.

Klacht: Excuses voor de vertraging. Uw zending wordt zo snel mogelijk bezorgd.

Bezorging vrijdag had vertraging, zou zaterdag worden. PostNL Reviews 2. Ik ga ervan uit u voldoende te hebben geïnformeerd.

In de meeste gevallen is dat ook zo, maar helaas kan zich een situatie voordoen waardoor dit niet mogelijk is. Uiteraard streven wij er naar om de geplande tijdsindicatie te behalen. Auteur R G Datum TZ Enkel informatie gegeven, maar helpt niets. Van jullie service. Kwaliteit van PostNL is zwaar achteruit gegaan. Al meerdere klachten ingediend bij PostNL zelf, excuses voor de vertraging. uw zending wordt zo snel mogelijk bezorgd, maar heeft niets geholpen aan de aard van de klacht zelf.

Geen telefoonnummer om te bellen. Meerdere malen is het voorgekomen dat de tijdvakken niet gehaald werden en het pakket vervolgens vele uren later zijn aangeboden. Ik heb de barcode voor u bekeken en uit de statusinformatie en het tijdstip van de scan kan ik opmaken dat de chauffeur helaas de rit niet heeft kunnen afmaken wegens gouden gids zoek nummer.

Hoofdnavigatie

Ook hier zet ik ernstig mijn vraagtekens. Hou mensen niet aan het lijntje en laat direct weten waar het pakje verblijft en wanneer het wordt geleverd. U vraagt zicht af of dit niet beter kan worden aangegeven.

De hele dag kwijt aan het wachten op het pakketje die door Postnl zou bezorg gaan worden. Uiteraard streven wij er naar om de geplande tijdsindicatie te behalen. Vandaag van 10 tot 14 gewacht op de bezorging die eigenlijk gisteren bezorgd moest worden?


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@foto-aviones.com
Adverteren op de portal foto-aviones.com