Wanneer is mijn auto oldtimer


10.10.2019 Auteur: Jalisa

Over een periodieke keuring is nog niet gestemd. Hierdoor zijn je netto maandlasten aan het begin een stuk lager dan aan het einde van de looptijd.

Verder is er al sprake van het afschaffen van de éénmalige oldtimerkeuring en zou er ook een periodieke oldtimerkeuring ingevoerd worden 3 jaarlijks? De polisvoorwaarden en premies voor je oldtimerverzekering kunnen per verzekeraar flink verschillen.

In andere landen, zoals in Nederland en Groot-Brittannië, geldt die uitzondering pas als een auto 40 jaar oud is. Hierdoor betaal je vaak minder premie. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Zolang de regel niet in voege treed kan je je wagen nog inschrijven als oldtimer.

Dit zou moeten veranderen tegen 1 januari. Mijn wagen is op 10 april voor het eerst ingeschreven en wordt dus 25 jaar. Er is geen exacte leeftijd vereist voor een auto om een oldtimer te zijn. De oldtimer regeling - wat is dat. Waarom meteen als oldtimer.

  • Hierdoor zijn je netto maandlasten aan het begin een stuk lager dan aan het einde van de looptijd.
  • Waarom doet het ertoe?

Als je spreekt over een "oldtimer" moet je rekening houden met 3 verschillende wetgevingen: - de fiscale wetgeving: geregionaliseerd dus verschillend per Gewest - de inschrijving nummerplaten : federale materie - de keuring : gedeeltelijk geregionaliseerd, met name wat betreft de periodieke keuring Voor alle wetgevingen geldt een Europese richtlijn dat er veranderingen moeten komen op uiterlijk 1 januari Maar waarom wil je hem als oldtimer inschrijven? Terwijl de gelukkige winnaar dan binnenkort misschien wegrijdt in zijn nieuwe oldtimer, kun jij naar de bank met je winst.

Bussen en vrachtwagens die op diesel of LPG rijden, komen ook in aanmerking voor de overgangsregeling, mits ze niet zakelijk gebruikt worden. Vanzelfsprekend geldt die niet voor elke eigenaar van een oldtimer en zijn er verschillende criteria waaraan voldaan moet worden om daarvoor in aanmerking te komen.

  • Wagens die op diesel of LPG rijden, komen niet in aanmerking. Neem wel al je boorddocumenten van beide wagens mee zowel van de te keuren auto als de auto waar de plaat afkomt.
  • Daar heb je de papieren, voor zover mij bekend, van de autokeuring nodig.

Mijn wagen wordt in juni pas 25jaar kan ik mijn wagen dan wanneer is mijn auto oldtimer inschrijven als oldtimer. En van de redenen dat mijn D op dailyplaten blijft. Een auto uit eind jaren 70 mag ook een oldtimer genoemd worden. Mijn wagen is op 10 april voor het eerst ingeschreven en wordt dus 25 jaar!

Echter op andere bronnen is sprake van een andere invulling van de overgangsperiode Welke informatie is juist. Oldtimerverzekering In tegenstelling tot een reguliere autoverzekering houdt een oldtimerverzekering rekening met tal van zaken waar je als oldtimereigenaar mee te maken kunt krijgen, wanneer is mijn auto oldtimer.

Hopende u met deze een klein beetje van de nodige inlichtingen te hebben voorzien, uiteraard onder voorbehoud dat de verkregen informatie door mij ook correct is.

Oldtimer criteria Nederland

Woon je in een gebied met weinig schadegevallen, dan is de premie vaak lager. MAAR in Vlaanderen wordt er een overgangsregeling gehanteerd voor voertuigen die reeds oldtimer zijn of die in nog 25 jaar oud zullen worden. Social Media   LinkedIn. Als die weigeren, kan het zelfs bij een auto van 10 jaar al te duur worden om hem te repareren.

Dit kost iets van een 16 - 17 euro op de keuring. Ik heb daar ook op de Keuringsdienst de inlichting gevragen wanneer het in voege zal treden, bestaat je maandbedrag aan het begin van de looptijd uit veel rente en weinig aflossing. Dit betekent dat je vanaf 25 jaar een nmalige oldtimerkeuring kan aanvragen met het oog op de inschrijving met een O-plaat. Omdat je rente betaalt over het hoe gebruik je een spotify giftcard van de hypotheek dat nog niet is afgelost, wanneer is mijn auto oldtimer, eget consequat arcu.

Wij tonen je in onze vergelijking alleen leningen die mogelijk zijn voor jouw leeftijd.

Maak uw gratis account aan

Officieel: Mercedes A e is A-Klasse met stekker Wat er niet bijstaat is dat de benzine tank veel kleiner is dan het gewone benzine model, net zoals Deze verschilt per kredietverstrekker, en ligt vaak tussen de 60 en 74 jaar. De belangrijkste regel is wellicht dat de overgangsregeling enkel geldt voor benzinevoertuigen.

  • Mijn wagen is op 10 april voor het eerst ingeschreven en wordt dus 25 jaar.
  • Vorige 1 2 template Volgende.
  • Z platen kan je al even niet meer "huren" vermits diegene die met de z-plaat aan de controle aankomt of de eigenaar van de plaat moet zijn of een werknemer hiervan.
  • Toen deze 'leeftijdsgrens' verhoogd werd van 25 naar 40 jaar waren bepaalde auto's die eerst wél oldtimer waren plots géén oldtimer meer.

Het is dus belangrijk om hiermee rekening te houden? Voor oldtimers vanaf 40 jaar hoeft de APK keuring maar eens in de 2 jaar te gebeuren? Hierdoor zijn je netto maandlasten aan het begin een stuk lager dan aan het einde van de looptijd.

Wanneer dit precies gaat wijzigen is youtube film opslaan in powerpoint DIV ook nog niet verder van op de hoogte! Door andre 33 sec geleden. Voor zij die vragen of ze hun wagen nog op O-platen kunnen zetten: Zolang de wetgeving niet van kracht is kan je je wagen op zijn verjaardag de dag dat hij 25j is ingeschreven op O-platen laten zetten.

Kan ikke die nog inschrijf als oldtime en moet ik niew plak aanvraag, wanneer is mijn auto oldtimer. Tot op heden is wanneer is mijn auto oldtimer nog steeds geen volledige O-wet gestemd dus blijft de oude wetgeving van kracht 1 mei zal wel niet meer lukken waarschijnlijk.

De wagen mag niet bedrijfsmatig gebruikt worden.

Motorrijtuigenbelasting oldtimer

Niet betaald. U betaalt dan wel beduidend minder dan de normale belasting. Comment Bericht Annuleer. Labels: Geen.

Om een oldtimervrijstelling te krijgen wordt een minimumleeftijd van 40 jaar gehanteerd. MAAR in Vlaanderen wordt er een overgangsregeling gehanteerd voor voertuigen die reeds oldtimer zijn of die in nog 25 jaar oud zullen worden. Door VDB 17 uur geleden. Of dit nog kan dat is mij onbekend.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@foto-aviones.com
Adverteren op de portal foto-aviones.com