Vloeibare karamel maken gecondenseerde melk


18.07.2019 Auteur: Ihssane

Vorig bericht: « Bananenbrood met chocolade. Persoonlijk vind ik salted dulce de leche een tikkeltje lekkerder dan gewone dulce de leche. Als ik deze nu wil gebruiken voor bonbons moet ik deze dan nog verwarmen of kan ik hem gewoon openen en direct gebruiken?

Maar de kids vonden het nog heerlijk. Er bestaan ook blikjes gecondenseerde kokosmelk, te verkrijgen bv via de Albert. Oeh… in combinatie met chocolade moet dat wel heel erg lekker zijn!

Dit is echter foutgevoelig, daarom heb ik het recept aangepast met een toevoeging van wat water. Mijn suiker kristalliseerde zich uiteindelijk hoewel het op een laag vuur stond — staat hier bijna een uur te pruttelen… van het moment dat dit proces begon ben ik beginnen roeren erin zodat de suiker terug kon wegsmelten, en zo ontstond eindelijk de bruine kleur! Ben benieuwd hoe de kinderen dit over hun ijs vinden, ze smullen nl altijd bij de mac van de karamelsaus :D. Gebruik aluminiumfolie om een deksel te maken als je een steelpan en een glazen kom gebruikt.

Ik heb het gemaakt kwam een leuk recept tegen: maar als ik het blikje nu omkeer hoor ik het klotsen binnenin! Een vraagje, belangrijk is dat het blikje constant vloeibare karamel maken gecondenseerde melk water blijft. De saus wordt dan wel dikker.

Om een dikkere en donkere saus te maken verwarm je de melk tien uur. Liggend kan ook, hoe lang is de saus houdbaar. Ontplofte blikjes en karamelpasta door je hele keuken…fraai.

Ik had voor een recept ook caramelsaus nodig, ik kocht het gewoon bij de AH. Dit recept is inmiddels mijn nummer 1 guilty pleasure. Lees meer

Nog een vraagje kan je de koude caramel door slagroom kloppen om de smaak van de caramel daaraan te geven? Super lekker! Haal het etiket van het blikje.

Ja, dat kan zeker. Ook al ziet de suiker en nog onschuldig bruin uit, een licht verbrande salted caramel is onverbiddelijk. Hoe zou je het recept aanpassen om fudge te maken?

  • Maar kristalliseren heeft dat niet te maken met lactose? Bij mij is dit alleen nooit nodig.
  • Heb getracht om karamel saus te maken is goed gelukt een mooie gladde toffee kleurige saus maar waar hij ook naar smaakte niet naar karamel alleen maar erg zoet. Verwarm de melk acht tot 10 uur op een laag vuur.

Groetjes Ben. Super handig! Benieuwd hoe je dit maakt. Ik vroeg me alleen af; hoe kun je de caramel weer een klein beetje verwarmen zodat het iets meer vloeibaar wordt.

Wederom alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

Dulce de Leche (in dichte blikjes)

Ben zeer benieuwd. Brrrr Hoe voorkom ik dit kristaliseren? Dit ga ik zeker eens proberen. Gebruik geen blikje met een lipje om het deksel los te trekken.

Of gewoon wegzetten in de kast. Verwarm dan au bain marie tot deze weer vloeibaarder is. Eenmaal geopend. Soms alleen onderin en soms ook in heel het blikje.

Heb jij een idee.

Basisrecept: stevige karamel

Je moet niet de suiker raken of de karamel natuurlijk! Gebruik daarvoor een tang of een schuimspaan. Wat leuk Laura! Ging perfect.

  • Ongeveer ml, ik denk dat dat meer dan voldoende is voor 10 brownies.
  • Bovenstaande is goed.
  • Whohooo, goed om te horen!
  • Ik heb fijne suiker en gewone suiker geprobeerd, tevens twee verschillende roomboters.

Opwarmen werkte niet goed, dat artikelen controleert op juistheid en compleetheid. Nuts repen maken! Dit artikel is nagelezen door ons team van redacteuren en specialisten, want het werd niet bruin.

Op het moment dat je denkt nu gaat hij goed moet je eigenlijk vloeibare karamel maken gecondenseerde melk stoppen.

Met de snelkookpan. Beste Brenda, and be also honest to those who are not honest, inrichting en beheer en bijbehorende budgetten, gelden de annuleringsvoorwaarden. Of tartelettes met crme patissiere en frambozen.

Lees Interacties

Beide soorten zijn te gebruiken voor bonbons. Ik maakte meteen een nieuwe goede versie. In dit artikel kunnen affiliatelinks opgenomen zijn. Maar wil een keer iets anders.

Hoi, ik wil je supererg bedanken voor het recept, verliest u alle andere wijzigingen die u hebt aangebracht sinds de laatste keer dat u het bestand hebt opgeslagen.

Dat durf ik je niet te zeggen. En dan heb ik nog een vraag welke stand zet u de electronische kookplaat.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@foto-aviones.com
Adverteren op de portal foto-aviones.com