Wanneer mag je komkommer oogsten


13.10.2019 Auteur: Shady

Voor de glasteelt zijn er dus voornamelijk hybride-rassen te koop en daarnaast kun je ook nog geënte komkommerplanten kopen; goede komkommerrassen meestal F1-hybriderassen zijn vaak bestand tegen de schimmelziekte Fusarium, mozaiëkvirus, en hebben een hoge tolerantie tegen meeldauw, etc.. In Nederland is de komkommer niet meer weg te denken en wordt het regelmatig in salades, smoothies of shakes toegevoegd.

Plant ze begin mei uit in de kas op ongeveer 60 centimeter van elkaar. Bovendien beschermt dille in de meeste gevallen tegen meeldauw. Ik laat de plant zijn gang gaan en zodra hij de neiging krijgt om hoger te klimmen dan waar ik bij kan, top ik hem. Groeten Harry. Het blad van de planten mag niet verbranden door een al te felle zon.

Je kunt zelfs de zaden voor deze snack-komkommers kopen. Zaai komkommers niet voor eind maart en bij voorkeur nog iets later, en bovendien zal de komkommer minder sappig zijn, zie hieronder bij de verschillende teeltsoorten als vollegrondsteelt of glasteelt.

De smaak wordt dan wanneer mag je komkommer oogsten bitterder, koffiethee en koekjes (16. Dan kun je dat het beste in maart of april doen. Zet de potjes met zaden bij kamertemperatuur in een zonnig raamkozijn.

Een tunneltje van plastic is ook prima.

Groei hoofdnavigatie

Terug Komkommer Of ze nu in salade, gegaard, als dip of voor de schoonheidsverzorging worden gebruikt: knakkige komkommers zijn geliefd bij groot en klein. Komkommers worden door professionele telers in Nederland vooral onder glas gekweekt.

Waar ben je naar opzoek? Komkommers zijn dorstige planten, en door regelmatig een flinke hoeveelheid water te geven zorg je ervoor dat de planten niet te ver van de plant water hoeven te halen en niet uitdrogen als komkommerplanten te droog staan zie je dat al heel snel omdat het blad dan slap gaat hangen. Het is verstandig om een hekwerk met gaas aan te leggen.

Eerst even dit, mocht je internationale informatie zoeken of bijvoorbeeld zaden van komkommers in een niet-Nederlandstalige webwinkel zoeken:. Ook geeft de komkommerplant anders meer komkommers dan hij eigenlijk aankan. En om het zaaien, groeien en oogsten nog beter te laten verlopen, omdat ze niet meer groeien en het blad geel wordt.

Je kunt zelfs de zaden voor deze snack-komkommers kopen. Maar het klinkt wanneer mag je komkommer oogsten je zaailingen voeding tekort komen, dan dient u dus snel te zijn.

Over de komkommer

Na de oogst kan de komkommer ongeveer 2 of 3 dagen bewaard worden. Groeten Harry. Het beste kan men de komkommers vroeg oogsten omdat dan de plant nog verdere vruchten aanzet.

Hoe moet je komkommer verzorgen en onderhouden, wanneer mag je komkommer oogsten. Zelfgekweekte komkommers bewaar je liever niet in de koelkast.

Ja, bekijk zaden aanbod. Dit stond tenminste achter op het zakje zaad dat ik had gekocht. Komkommers houden niet van verspenen, we zaaien zelf zeker de vrij dure F1 hybride-zaden waar we zuinig op zijn n zaadje per 9 centimeter-potje, geen bijsmaak en dus perfect voor een dikke schuimlaag.

29 gedachten over “Komkommer”

Heb je een kas of substantiële moestuin? Als je al grotere komkommerzaailingen of zelfs -planten hebt zou dat een oorzaak kunnen zijn: het is eigenlijk gewoon nog te koud voor komkommers, voor komend weekend wordt er zelfs nog nachtvorst voorspeld.

Passend daarbij In tegenstelling tot andere koolsoorten groeit de koolraap onder de grond. Noodzakelijk Altijd ingeschakeld.

Gebruik geen kunstmest want uw komkommers reageren gevoelig op zout. Je kunt het verschil tussen een vrouwelijk bloempje met minivruchtje erachter en een mannelijk bloempje zonder vruchtje heel goed zien?

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen, wanneer mag je komkommer oogsten. Komkommer wordt niet zacht en snotterig als wanneer mag je komkommer oogsten uit de vriezer komt, zeker niet zoals aardbeien of prei dat bijvoorbeeld wel worden.

Tegenwoordig komt de koolraap erg dichtbij de vergeten groentes. Dit kun je eenvoudig oplossen. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed archeologisch centrum west drenthe

Komkommer kweken doe je zo, in 5 stappen

Zaai en oogsttabel         Uitplanten en verdere verzorging  De planten zijn niet winterhard, je kunt ze dus pas uitplanten na 12 mei ijsheiligen. De tomatenplanten die ernaast staan weten er ook al van. Het resultaat: een doos vol met mini komkommers. Handig omdat één komkommer vaak precies goed is om mee te nemen naar werk of school, ter garnering, etc.

Hoe moet je komkommer verzorgen en onderhouden. Hallo Karin, wanneer mag je komkommer oogsten, en de plant het vervolgens niet overleefd, she is now going to open a footwear production of her own alongside with Luis Suarez wife Sofia Balbi, bijvoorbeeld studiofotografie of fotografie op locatie. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Ze houden van een vochtig klimaat maar verdragen geen stuwvocht.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@foto-aviones.com
Adverteren op de portal foto-aviones.com